Garázs bérlés és napelem rendszer telepítése

Az apróhirdetések mindig olyan érdekesek, így sokszor nézelődök különféle csecsebecsék között. Most sem volt másképpen, amikor is kicsit nagyobb volumenű dolgot, egy garázs bérlését tűztem ki következő célként, mivel új házba költöztünk. A hirdetéseket nézve azonban a garázsok mellett megjelent egy napelem rendszer hirdetés is, így elkezdtem utána olvasni.

szigetüzemű napelem rendszer

Sosem érdekeltek a napelemek, de annyira tetszett az a cikk, amely a szigetüzemű napelem rendszer működéséről szólt, hogy elgondolkoztam azon, hogy nekünk is be kellene fektetni egybe az új házba. Kíváncsi voltam, hogy egy napelem rendszer közel mennyi időt vesz igénybe még használatra kész. Megdöbbentem, hogy a felszerelés arányaiban mennyire egyszerűen és gyorsan történik. E munka előtt azonban egy helyszíni felmérés is van, amelyen alaposan szemügyre veszik a házat és megnézik, hogy fel lehet-e szerelni a házra egy napelem rendszert. Amennyiben a felmérés alapján úgy döntenek, hogy lehetséges egy fotovoltaikus rendszer telepítése, jön a tervezés, amikor is pontosan kimérik mit hova kell tenni (többek között az invertert csatlakozásának helyét stb.) És csak ezután jön a szerelés, amely egy napot vesz ugyan igénybe, de utána még számos dokumentumot el kell intézni.

Kiderült, hogy a szigetüzemű napelem rendszer esetében a töltésvezérlő alakítja az elektromos áramot úgy, hogy az használható legyen otthonunkban és nem az inverter teszi ezt meg.

A szigetüzemű napelem rendszer működéséről és egyebekről további információt a napelemesrendszerek.info oldalon találsz.