Az internetes apró és a PB gázpalack cseréje

Vasárnaponként a pilisi Nagyikámnál ebédelünk, amióta világ a világ. Ebéd után mindenki csendes pihenőre tér a maga kis kávéjával, teájával. Nagyi általában ilyenkor böngészi át az újságot, és mindig az apróhirdetésekkel kezdi. Ugyan mindene megvan, de mindig talál valami kincset, amire szemet vethet.

Juditkám, szerintem fel kellene adni egy apróhirdetést!” Hirtelen értetlenkedve nézek rá, hiszen nem értem, hogy mitől is szeretne megválni, eddig mindig csak vásárolni szeretett volna. Kérdő szemeimet látva, egyből bele is vág mondandójába, miszerint szüksége lenne egy gázpalackra, mert kiürült a nyári konyhában lévő, és a szomszéd Pisti elköltözött, mindig ő segített neki a palackos PB gáz cseréjében. Ezért van szüksége az apróhirdetés feladására.

Tudom, hogy a Nagyi régimódi, ezért próbálom nem elnevetni magam és a lehető legkomolyabban állni az ő problémájához. Panaszkodik egy sort, hogy mennyivel könnyebb volt a Pistivel, amíg ő lakott itt a szomszédban. Szerinte ezekkel az új lakókkal nem lehet barátkozni, nemhogy segítséget reméljen tőlük az ember. Nyilván tudom, hogy megenyhül majd az új szomszédai irányába, hiszen a Pistivel sem indult gördülékenyen a kapcsolatuk. De erre jobbnak látom nem emlékeztetni, mert most a PB gáz a fontosabb téma.

Megpróbáltam az apróhirdetésről lebeszélni a Nagyit, hiszen az interneten mindenre van megoldás. Mutattam is neki a tableten, hogy van egy internetes oldal, ami azt írja, hogy a PB gáz cseréjét vállalják itt, Solymáron is. Érdeklődővé válik, így együtt nézzük a hirdetést, és kéri is, hogy hívjuk fel a megadott telefonszámot. Nem vették fel a hívást, ezért kértünk a honlapon egy visszahívást, mert erre is van lehetőség. Ki kellett tölteni egy űrlapot, amiben meg kellett adni, hogy pontosan hova és mikor kérjük a szállítást.

Azt azonban Nagyi nem tudta, hogy milyen töltöttségű a gázpalack, így ki kellett mennünk a nyári konyhába megnézni a pontos adatokat. Nagyi tudja is, hogy pontosan mit kell nézni és diktálja, hogy Flaga Gáz 23 kg. Majd felhúzott szemöldökkel von kérdőre, hogy biztos ugyanilyet fognak-e neki hozni. Lehet mégis inkább felhívja a Pistit, és megkéri, hogy jöjjön inkább ő el és intézkedjen. Megnyugtatom, hogy azt írja a weboldal, hogy palackos PB gázból a Flaga és a MOL termékeit árusítja a cég.

Az üzenetbe minden információt beleírtunk, és jobbnak láttuk az én adataimat megadni. Nagyi kérte is, hogy a keddi napot adjuk meg a visszahívás idejére, mert emlékezett rá, hogy aznap nincs az egyetemen órám, és tudok ezzel foglalkozni. A megadott napon hívott is egy kedves kolléga. Sikeresen leegyeztettük a kiszállítás pontos idejét még aznapra, hiszen 2-4 óra közötti időintervallumon belül vállalták a házhoz szállítást.

Nagyi az elején kissé szkeptikus volt a folyamattal, de amikor a gázfutár megérkezett fürgén mutatta a nyári konyhába az utat. A gázpalackot pikk-pakk kicserélte a fiatalember, Nagyi pedig nyugtázta, hogy a papír alapú apróhirdetését meg sem jelentették volna ennyi idő alatt. Persze hozzátette, hogy a hobbijáról azért nem mond le, de talán ideje lenne megismerkednie az “internetes aprókkal”.