Apróhirdetéstől a szappankészítés magasiskolájáig

Régen mindent boltban vásároltam. Most próbálok tudatosabban élni. Egyrészt a pénztárcám miatt, másrészt pedig a környezetre is odafigyelek, tudományosan szólva, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomom.

Ez abban nyilvánul meg, hogy amit lehet magam készítek vagy használtan szerzek be. Így rengeteg apróhirdetést nézek, hátha valami szuper dologra bukkanok.

A minap is csodaszép szappanokra leltem, de úgy voltam vele, hogy ez talán nekem is menne. Én is meg tudok bírkózni a feladattal, ráadásul úgy tudom elkészíteni, hogy mindenben az én ízlésemet tükrözze. Mind a kinézetében, mind pedig összetevőiben.

Egyből megnyitottam a keresőt és már gyorsan pötyögtem be a szappan házilag kulcsszavakat.

Elámultam mennyi lehetőségem van, de persze összetevők és eszközök híján nem vághattam neki egyből az alkotásnak. Erre is gyorsan találtam megoldást a Humanity Áruház honlapjának képében.

Annyira tetszett az oldalon, hogy a szappankészítés résznél nagyvonalakban összefoglalják a dolgokat és rögtön két csoportra is van osztva, hogy miket kell beszerezni.

Ráadásul, ha egy bizonyos összeg felett rendelek, akkor kedvezmény is jár, ami pontosan 5 százalék.

Az internetről levadászott recept alapján, ami szükséges a szappan házilag való elkészítéséhez a Humanity Áruházban minden megtaláltam.

Kicsit tartottam a sok kémiából sokakban már ismert vegyszerektől, de olyan jól vannak feltüntetve a sebáruházban, hogy tuti nem tudom őket összekeverni. Mindegyik névhez külön képet is raktak, így látható a kiszerelés és állag is. Plusz az árakat is egyből megtalálom, szóval lehet rögtön kalkulálni, hogyan fogok kijönni a végére.

És a kosárba tételhez sem kell harmincezer oldalon végigverekedi magamat, mert csak egy kattintás az egész, ha a megfelelő zöld gombra klikkelek.

Még extrázni is lehet a szappanokat, mivel szappanszínezőket is találhatunk a weblapon szuper árnyalatokban.

A személyes kedvencem a metálos színezők, ugyanis azokkal akár arany, ezüst vagy gyöngyház szappankákat is készíthetünk. 

Mivel legszívesebben az összes színt és összes port megrendeltem volna, így elsőre kétségbeestem, hogy csilliárdos számlát hozok össze, de eszméletlen kedvező áron lehet hozzájuk jutni. Na meg pluszban rájön még az 5 százalékos kedvezmény, amit rögtön az oldal megnyitásakor kupon formájában felkínál az oldal.

Az alapanyagok összeválogatása után áttértem az eszközökre.

Hát erre nem készültem fel ugyanis valóban minden szükséges kellék egy helyen megtalálható. Végre egy oldal, ami mindent összefoglal és nem 10 külön webáruházból kell megrendelni a dolgokat!

És az alap felszereléstől, mint a ph indikátor papír, a szappanunk cifrázását elősegítő hullámos szappanszeletelő késig tényleg minden van!

Olyan egyedi formákat is találhatunk, ami a szappankiöntésnél lehetnek segítségünkre, hogy egyedibbé tehessük az elkészült masszánkat. Olyan cuki szilikon formák vannak, hogy alig tudtam választani a robotos és a járműves között.

A honlapon található könyvet is megrendeltem, hogy még inkább elmélyedhessek a témában, ugyanis ez végigvezet lépésről lépésre a szappan házilag való elkészítésében.

És természetesen ezen a felületen is minden képpel illusztrált, így nem zsákbamacskát vásárol az ember.

Annyira megtetszett az oldal, hogy megnéztem még miket lehet kapni.

Olyan széles a termékválaszték, hogy egy nap alatt sem jutottam a végre, ellenben az otthon elkészítendő dolgok listámon több új tevékenység is megjelent. Ilyen például a gyertyaöntés.

Mint a szappankészítéshez, a gyertyákhoz is minden szükséges dolgot fellelhetünk az oldalon.

De amin megakadt a szemem, az a zöld hétfő kezdeményezésben való részvétele a Humanity Áruháznak. Így a százalékos kedvezmény mellett, még a szállítási költséget is megspórolhatom.

Jó dolog ez a tudatos élet és az is, hogy egy apróhirdetéstől eljutottam idáig és felfedeztem ezt az oldalt. Mostantól tuti innen fogok mindent rendelni.