Apróhirdetésben találtam meg az első kocsimat

Sosem gondoltam volna, hogy az első autóm megvásárlásához egy ennyire tradícionális módszerrel fogok eljutni. Úgy értem, hogy természetesen megfordult a fejemben az, hogy egy új autó vásárlásához több helyen is megéri utána járnom a lehetőségeimnek. Sosem tudhatjuk, hogy hol is fogjuk megpillantani a következő járművünket, és az is meglepetés lehet, hogy hol találunk olcsón olyat, ami tetszik nekünk. Számomra először természetesen az internet jött fel, és ugyan már itt is a hirdetéseken indultam el, a klasszikus oldalak egy kicsit elbizonytalanítottak. A kínálat egyáltalán nem olyan volt, mint amire számítottam volna, sőt, épp ellenkezőleg. Elkeseredésemben egy újság apróhirdetéseiben kezdtem el nézelődni, ahol legnagyobb meglepetésemre siker várt – megtaláltam a nekem tetsző autót a nekem tetsző áron. Nem is kellett sok, felvettem a kapcsolatot az akkori gazdájával és pár nappal később már tudtam is találkozni vele. Megvettem tőle az autót, a megspórolt pénzemből. Ezt is ügyesen kellett gyűjtögetnem a diákmunkában szerzett fizetésemből. És hogy hogy találtam diákmunkát? Ez is érdekes.

Ebben nagy segítség volt a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka, ami egy olyan diákszövetkezet, amin keresztül bármelyik mai diák könnyedén meg tudja találni a neki leginkább megfelelő munkát. Természetesen az alapelvárás mindig az, hogy legyen egy szövetkezet, ami megoldja helyettünk a kapcsolattartást és a papírmunkát Ez teljesül is a TopiWorknél, ugyanakkor további szolgáltatásokkal is találkozhatunk. A weboldaluk úgy van kialakítva, hogy teljesen a mai ízlésnek megfelelően egy gyors és egyszerű kezelésű felületet nyújtson azoknak is, akik esetleg kicsit kevésbé jártasak a diákmunkák világában. A keresésre több opciót is fel tud nekünk ajánlani, a legegyszerűbb talán a főoldalon való aktuális és kiemelt munkák közüli választás lehetősége. Nagyon könnyű ezzel a módszerrel megnézni pár igen klassz munkahelyet, ugyanakkor annak érdekében, hogy a lehető legalaposabban tudjuk megtalálni a nekünk való pozíciót, tanácsos egyéb aloldalakra is elnavigálni. Hála a kezes kialakításnak ezzel sem lesz semmi problémánk. 

TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka

Ha az ember beírja a keresőbe a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka keresőszavakat, nem is sejti, hogy egy olyan oldalon tudja magát találni, ami ennyi klassz munkahelyet tud neki ajánlani. Márpedig itt ebben nincs hiány, igen könnyen el tudunk jutni a keresőn keresztül több ajánlathoz is. A keresőben úgy tudunk szűrni, hogy akár három szempont szerint is tudjuk állítani az eredményeket, amivel nem csak a nekünk tetsző állásokhoz jutunk el, de akár a karrierépítési céljainknak megfelelő opciókat is bele tudunk venni a folyamatba. A találatokat meg tudjuk egyesével nézni, rájuk kattintva akár összefoglalva is megtaláljuk a fontosabb infókat, de minden álláshoz a kialakított információs részek megegyeznek, így egyszerűen lehet összehasonlítani is. A fontosabb infók egy információs kártyán vannak, ezekkel gyorsan és egyszerűen tudunk akár több állás között is nézelődni, ugyanakkor a kifejtett részletekből derül ki számunkra pontosan az, hogy milyen fontos kvalitásokra is van szükségünk ahhoz, hogy ide vagy oda felvegyenek minket. A jelentkezés is igen egyszerűen zajlik: minden állásajánlatnál van egy erre kialakított gomb, ezt megnyomva pillanatok alatt tudunk is jelentkezni. Itt tudjuk megadni az önéletrajzunkat is, ami természetesen nem kötelező, ugyanakkor gyakorlatilag nem is érdemes nélküle próbálkozunk. Összességében egy nagyon klassz, jól összerakott oldal, minden diáknak tudom ajánlani.