Addiktológiai magánklinika: út a leszokáshoz

Felépülök magán rehabilitációs intézet | addiktológia magánklinika. Ezt az üzenetet kaptam egy gyerekkori barátnőmtől. Ide fog beköltözni a bátyja pár napra, hogy leszokjon az alkoholról.

Tudtam, hogy alkohol gondokkal küzd, de azt nem, hogy ekkora a baj. Mesélte Lilla, hogy ez egy nagyszerű központ, amit olyan emberek hoztak létre, akik maguk is megküzdöttek az alkoholizmussal és a drogokkal, ráadásul, egyikük egy fiatal, a bátyjával egyidős srác.

A Felépülök magán rehabilitációs intézet | addiktológia magánklinika egy 28 napos programot kínál azoknak, akik el akarják hagyni függőségüket. Persze, nem csak úgy, mindenféle szakértelem nélkül “kezelgetik” a gyógyulni vágyókat: ők maguk is addiktológus-konzultánsok, és természetesen egy képzett addiktológus orvos is részt vesz a programban, és segít mindenben, ami a leszokáshoz szükséges.

Egy jól bevált módszer, a Minnesota-modell mentén zajlik a program, aminek az alapja az, hogy az alkoholizmust betegségként ismerik el, és eképpen is kezelik. A 28 napos bentlakásos program alatt pedig a cél: absztinensnek lenni.

Akár telefonon, akár e-mailen keresztül is fel lehet venni a kapcsolatot a szakértőkkel/működtetőkkel, hogy megismerjük a lehetőségeket. Lilláék is így indultak, csupán érdeklődni szerettek volna kezdetben. Míg végül megbeszéltek egy állapotfelmérést. Ezt pedig egy családi konzultáció követte. Ami azért szuper, mert így tényleg minden érintettnek lehetősége van a gyógyulásra. Ráadásul, a 28 nap letelte után, utókövetés is történik, aminek keretein belül egy újabb családi konzultáció is megtörténhet, ami csak tovább erősítheti minden családtag gyógyulását.

Lilla nagyon örült, hogy rátalált a felepulok.hu-ra, és reméli, hogy ennek a remek programnak és a szakértői segítségnek köszönhetően, visszakaphatja a testvérét.